BRUCE SPRINGSTEEN BIRTHDAY PARTY

sep 24, 2017 | Nieuws | 15 reacties

Gisteren was het dan eindelijk zover, de 68e verjaardag van Bruce Springsteen en dat wilden we graag met jullie vieren. Na weken van voorbereiding was het de zaterdagavond de Birthday-party van the Boss in Fluor te Amersfoort. We hadden op voorhand al aangegeven dat we dit feestje wilde opluisteren met wat extra’s voor de liefhebbers. Dat zorgde er voor dat de zaal goed gevuld was met meer dan 400 Springsteen fans! De avond werd geopend door Dry Lightning. Deze singer-songwriter maakt veel eigen werk waarin je duidelijk zijn  muzikale invloeden terug hoort maar deze avond speelde hij uitsluitend Springsteen nummers zoals Atlantic City en the Ghost of Tom Joad. Dit tot grote tevredenheid van het publiek. Aansluitend was het tijd voor the Bruceband die met Meeting Across the River voor een subtiele overgang zorgde. En hiermee werd gelijk onze tweede “surprise” duidelijk. We hadden speciaal voor deze avond een kopersectie samengesteld. Drie blazers om de band te versterken tijdens een groot aantal nummers. Een nieuw nummers op de setlist is Tunnel of Love wat ook gelijk met de blazers werd gebracht. Helaas hadden we wel te maken met wat geluid-technische mankementjes maar dat maakte de sfeer er niet minder om. Dit kwam toch al heel snel overeen met Het Paard van Troje vorige jaar. Een zaal vol met uitsluitend echte Springsteen fans die ervoor zorgen dat het dak er direct af gaat. Badlands en Out in the Street brengen de zaal steeds weer tot een kookpunt. Er werd uitbundig meegezongen en gedanst op o.a. E-Street Shuffle, Hungry Heart en The River hier een daar een traantje weggepinkt bij nummers als Sandy en Racing in the Street. Van de vele verzoeknummers hebben we uiteindelijk Incident on 57th street, From Small Things en Trapped gespeeld. Ik denk dat we (gezien de reacties) weer terug kunnen kijken op een zeer geslaagde avond, dus wat ons betreft volgend jaar weer!

We willen in ieder geval Fluor bedanken voor de goede verzorging en uiteraard Willem, Martijn en Michel, tezamen de BB Security Horns voor jullie inzet. Wordt zeker vervolgd! Uiteraard willen we het publiek (Tramps!) ook weer bedanken. Jullie hebben deze avond weer tot een nieuw hoogtepunt gemaakt. Foto’s van deze avond zijn weer terug te kijken via onze fotopagina (met dank aan Madeleine).

Hieronder nog een paar (bijna) complete uitvoeringen vanuit het publiek featuring the BB Security Horns:
Meeting Across The River (klik)
Spirits in the Night (klik)
E-Street-shuffle (klik)
Land of Hope and Dreams (klik)

Was je erbij in Amersfoort? Dan vinden wij het leuk als je een reactie onder dit bericht plaatst!

Ons volgende optreden is komend weekend in T Witte Paard in Cabauw. Hiervoor zijn nog enkele kaarten beschikbaar dus heb je het gisteren gemist of wil je gewoon op herhaling dan kan dat!