THE BRUCEBAND

 

The Bruceband bestaat al ruim 16 jaar en is inmiddels een begrip bij de Springsteen kenners in binnen-en buitenland.
De band heeft een avondvullende show met songs uit het gehele repertoire van Bruce Springsteen.

Het streven van de band is om een show neer te zetten zoals je dat bij Bruce Springsteen en zijn E-Street Band ook kunt verwachten. De bandleden zijn perfect op elkaar ingespeeld en de energie en het enthousiasme straalt bij elk optreden van het podium af. “Plezier op het podium maken en drie uur alles geven is het motto”. De band ziet het als een groot compliment dat ze regelmatig te horen krijgen dat hun optreden dichtbij “het origineel komt”. Met een vaste schare fans in het kielzog spelen ze alle podia in Nederland en België plat en proberen ze het Springsteen evangelie over te brengen.

Wil je the Bruceband live aan het werk zien, check dan de agenda voor een optreden bij jou in de buurt. Je kunt ons volgen op Facebook en Twitter en wanneer je op de hoogte gehouden wil worden van nieuwtjes dan kun je je inschrijven voor the Bruceband nieuwsbrief.

 

BANDLEDEN

 
Robert Philippi

Robert Philippi

Zang, Gitaar

Als voorman is Robert Philippi in staat om de songs van Bruce te vertolken met dezelfde aanstekelijke energie als die van the Boss zelf. Met zijn karakteristieke Fender gitaar en mondharmonica, zweept hij het publiek vanaf het begin van een optreden op.
Michael van Werven

Michael van Werven

Drums

Michael van Werven neemt de drumpartijen voor zijn rekening en is verantwoordelijk voor “the Big Beat” die de stevige basis vormt voor de muziek van Springsteen.
Stan Jansen

Stan Jansen

Piano

De muziek van Springsteen wordt vaak gedomineerd door melodieuze keyboard sounds en virtuoze pianopartijen. In The Bruceband komen de pianopartijen sinds kort voor rekening van Stan Jansen.
Chris Lelieveld

Chris Lelieveld

Solo gitaar, Zang

Het gitaarwerk bij Bruce and The E-streetband is zeer uitdagend. Aan Chris Lelieveld de taak om in zijn eentje alle solo’s op zich te nemen.
Richard Oude Vrielink

Richard Oude Vrielink

Basgitaar

Richard Oude Vrielink is al sinds het begin van de band de bassist en vormt samen met Michael de ritmesectie van The Bruceband.
Marcel Wensink

Marcel Wensink

Keyboard

Marcel Wensink is verantwoordelijk voor de vele en zeer diverse orgelpartijen en pianoklanken die karakteristiek zijn voor veel nummers van Springsteen.
Dr. K

Dr. K

Saxofoon, Mandoline, Percussie, gitaar, zang

Onmiskenbaar voor de E-street sound is de saxofoon. Multi-instrumentalist Dr. K is verantwoordelijk voor de kenmerkende saxofoon-solo’s en mandoline-klanken en speelt daarnaast percussie en gitaar in de band.